Sotilaat ja siviilit

Puolustusvoimat työllistää noin 13 000 osaajaa, sekä sotilaita että siviilejä. Toimintaympäristömme muuttuu nopeasti, mikä tarkoittaa asiantuntijatehtävien lisääntymistä. Monipuoliset ja vaihtelevat tehtävät ja kattava koulutusjärjestelmä tuovat mahdollisuuksia nousujohtoiseen uraan sekä kansainväliseen työskentelyyn.

Sotilastiedustelusta terveydenhuoltoon, logistiikasta taloushallintoon

Siviilinä voit työskennellä esimerkiksi informaatioteknologian, tekniikan, terveydenhuollon, hallinnon ja viestinnän tehtävissä. Työhön voi kuulua niin toiminnallisia, suunnittelu-, tutkimus- kuin tiedustelutehtäviä.

Arvostamme vahvaa koulutustaustaa; siviileistämme kolmasosalla on korkeakoulututkinto. Siviilitehtävissä emme edellytä varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen palveluksen suorittamista. 

Sotilaamme työskentelevät operatiivisissa ja monissa muissa tehtävissä. Upseerien työhön kuuluvat johto-, suunnittelu-, koulutus- sekä kansainväliset tehtävät. Erikoisupseerimme palvelevat muun muassa insinööreinä, pappeina, kapellimestareina ja lääkäreinä. Aliupseerimme toimivat esimerkiksi kouluttaja-, huolto- ja vartiointitehtävissä. 

Hyvä fyysinen kunto on työssämme tärkeää. Kannustamme henkilöstöämme liikkumaan ja tarjoamme kaikille kaksi viikkoliikuntatuntia työaikana.

 

Palaa alkuun