Avoimet tehtävät

Haluatko työskennellä Puolustusvoimissa? Rekrytoimme vuosittain noin 400 siviiliä, erikoisupseeria ja aliupseeria. Alla näet tällä hetkellä avoimet tehtävämme. Tutustu ja hae!

Miten haen?

Katso avoimet tehtävät ja tee hakemus osoitteessa valtiolle.fi.

Kerro hakemuksessasi, miten osaamisesi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi sopivat hakemaasi tehtävään. Käytämme rekrytoinnissa vain ilmoittamiasi tietoja. Jos saat haastattelukutsun, varaa haastattelua varten työ- ja koulutodistukset sekä virallinen henkilötodistus. Haun edetessä sinulle voidaan teettää esimerkiksi soveltuvuusarviointi sekä turvallisuusselvitys.

Sotilastehtävärekrytointiin kuuluu 12 minuutin juoksutesti. Rekrytointiprosessi kestää noin kolme kuukautta. Ilmoitamme valintapäätöksestä kaikille hakijoille.

Jos haku ei tärppää ensimmäisellä kerralla, älä lannistu. Uusia tehtäviä tulee hakuun aika ajoin. Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta, ota yhteyttä meihin: rekrytointi.pvpalvk(at)mil.fi tai Facebookissa Puolustusvoimien rekrytointi -sivustolla.

Nyt haemme

Korkeakouluharjoittelija (LOGK/Riihimäki)

Haemme korkeakouluharjoittelijaa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikuntaan Riihimäelle.

Tehtävässä toimitaan Logistiikkakoulun digipedagogiikan suunnittelijana. Tehtävänäsi on osallistua digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämiseen ja ylläpitoon. Tehtävässä pääpaino on Moodlen kehittäminen ja logistiikkakoulun Moodlen käytönoton edistäminen. Tehtävään kuuluu opetusmateriaalien ja verkkokurssien suunnittelu sekä kouluttajien tukeminen Moodlen käytössä. Toimit tehtävässä digipedagogiikan suunnittelijan työparina.

Keskeiset työtehtävät:

1. Moodlen käytön tuki ja kehittäminen:
– Kurssien luominen ja ylläpito Moodlessa.
– Moodlen käyttöön liittyvien ongelmien ratkaisu ja käyttäjätuki.
– Oppimateriaalien päivittäminen ja uusien toimintamallien kehittäminen.

2. Opetusmateriaalien ja verkkokurssien suunnittelu ja toteutus:
– Yhteistyö opettajien kanssa opetusmateriaalien ja verkkokurssien suunnittelussa ja toteutuksessa.
– Sisällön tuottaminen ja muokkaaminen digitaalisia oppimisympäristöjä varten.
– Kevyttä videoiden tuottamista.

3. Digipedagogisten ratkaisujen kehittäminen ja toteutus:
– Osallistuminen pedagogisten ratkaisujen suunnitteluun ja kehittämiseen.
– Uusien digitaalisten työkalujen ja järjestelmien käyttöönotto ja soveltaminen oppimisympäristöihin.

4. Henkilökunnan tukeminen:
– Tuki Moodlen käytössä ja neuvonta.
– Käyttäjien kouluttaminen ja opastus digitaalisten työkalujen käytössä.

Harjoittelun kesto on kuusi kuukautta. Aloitusajankohta on sovittavissa.

Lue lisää
Lentokonehuoltoaliupseeri

Haemme lentokonehuoltoaliupseeria Satakunnan lennostoon Pirkkalaan.

Lentokonehuoltoaliupseerina suoritat päivittäiseen lentotoimintaan kuuluvat tarkastukset ja osallistut vika- ja määräaikaishuoltoihin noudattaen voimassa olevia ohjeita ja laatuvaatimuksia. Olet osaltasi tuottamassa lento- ja tehtäväkelpoisia ilma-aluksia Tukilentolaivueen lentopalvelukseen. Kokemuksen ja koulutuksen myötä lentokonehuoltoaliupseerit osallistuvat myös ilma-aluksen miehistötehtäviin matkamekaanikon ja kuormamestarin tehtävissä.

Tehtävän hoitajalta edellytetään valmiutta matkustamiseen kotimaassa ja mahdollisesti ulkomailla (harjoitukset) n. 30 vrk vuodessa.

Lue lisää
Varastomies

Haemme varastomiestä 2. Logistiikkarykmenttiin talous- ja lääkintävarikolle Hämeenlinnaan.

Vastaat talousalan tuotteiden teknisestä tarkastamisesta vastaanottotarkastuksen ohjeistuksen mukaisesti. Käsiteltävä talousalan materiaali on pääasiassa taistelijan vaatetukseen ja varustukseen kuuluvaa. Lisäksi osallistut materiaalin vastaanottamiseen ja tähän liittyvään inventointiin sekä muihin materiaalin käsittelyyn liittyviin tehtäviin. Osallistut myös materiaalin siirtämiseen tarkastamossa, vastaanotossa, lähettämössä ja varastossa.

Lue lisää
Vanhempi asentaja

Haemme vanhempaa asentajaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukseen Kankaanpäähän.

Vanhempana asentajana asennat, huollat ja korjaat datavälitysjärjestelmiä sekä rakennat ja ylläpidät lähiverkkoja. Osallistut myös turvatekniikan ja päätelaitteiden asennukseen ja ylläpitoon. Lisäksi toimit hankinnoissa teknisenä asianhoitajana sekä oman alasi kouluttajana henkilökunnalle ja asevelvollisille.

Tehtävä edellyttää virkamatkustamista kotimaassa viikoittain.

Lue lisää
Vanhempi asentaja

Haemme vanhempaa asentajaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukseen Kankaanpäähän.

Tehtävässä vastaat turvatekniikan asennus-, huolto- ja korjaustehtävistä ja osallistut tietoliikenteen asennus-, huolto- ja korjaustehtäviin sekä ICT-palveluiden ja laitteistojen asennuksiin. Lisäksi osallistut henkilökunnan ja asevelvollisten kouluttamiseen sekä toimit osaltasi hankinnoissa teknisenä asianhoitajana.

Lisäksi tehtävässä toimitaan määritetyn varaston varastonhoitajana. Varastonhoitaja vastaa varaston varastopaikkojen materiaalikirjanpidon oikeellisuudesta ja ylläpidosta sekä toimii muiden varastonhoitajien sijaisena koko verkko-osaston alueella.

Tehtävä edellyttää virkamatkustamista kotimaassa viikoittain.

Lue lisää
Laivasähköaliupseeri

Haemme laivasähköaliupseeria Rannikkolaivastoon Kirkkonummelle. Tehtävä sijoittuu Rannikkolaivaston Hamina-luokan ohjusveneelle.

Laivasähköaliupseerina toimit aluksen sähkölaitteiston hoitajana sekä osallistut aluksen konealan laitteiden ja järjestelmien käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon. Toteutat sähköalan huolto-, korjaus- ja asennustöitä sekä valvot sähkölaitteiden toimintaa ja sähköturvallisuutta laivueen sähkötöiden johtajan ohjaamana. Lisäksi osallistut sähkölaitteiden varasosien ja tarvikkeiden hankintaan, toimit aluksen konevahtiupseerina ja toimit aluksella suojapalveluun liittyvissä savusukellus- ja vauriontorjuntatehtävissä.

Hamina-luokan ohjusveneet ovat käyneet läpi peruskorjauksen ja modernisoinnin, minkä seurauksena ohjusveneet edustavat Merivoimien suorituskyvyn kärkeä. Hamina-luokan ohjusveneillä mm. valvotaan ja turvataan alueellista koskemattomuutta, suojataan meriliikennettä ja tarvittaessa torjutaan mereltä suuntautuvaa hyökkäystä.

Kyseessä on alusympäristössä tapahtuva tehtävä, joka sisältää noin 50-100 meripalveluvuorokautta vuositasolla. Työ alusympäristössä on fyysisesti vaativaa.

Lue lisää
Ajoneuvotarkastaja (erikoisupseeri)

Haemme ajoneuvotarkastajaa erikoisupseeriksi 1. Logistiikkarykmenttiin Kouvolaan.

Ajoneuvotarkastajana vastaat Maavoimien ajoneuvojen rekisteröinti-, valvonta- ja katsastustoimintojen toteutuksesta ja ohjauksesta sekä kuljettajien erikoiskoulutuksen valvonnasta ja ohjauksesta. Suoritat ajoneuvojen ja panssareiden määräaikaiskatsastuksia ja -tarkastuksia sekä ajoneuvojen vuositarkastuksia. Lisäksi vastaanotat Puolustusvoimien kuljettajatutkintoja ja ajolupatutkintoja sekä panssariajoneuvojen erityislupatutkintoja. Valvot sotilasajoneuvoliikennettä ja osallistut mm. ajoneuvojen kunnossapitoa, säilytystä sekä kierrätystä koskevaan suunnitteluun ja kehittämiseen. Tehtävä edellyttää matkustamista kotimaassa noin 100-150 vuorokautta vuodessa.

Lue lisää
Sotilaspoliisialiupseeri

Haemme kahta sotilaspoliisialiupseeria Karjalan lennostoon Siilinjärvelle.

Tehtäviisi kuuluu valvoa F-35 rakennustyömaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä toteuttaa henkilöstön sekä sidosryhmien kulunvalvontaa. Sotilaspoliisialiupseerina osallistut toimintavalmiuden kohottamisen suunnitteluun sekä käynnistät tarvittaessa virka-aputoimenpiteet. Lisäksi osallistut tilannekuvan ylläpitoon sekä turvallisuusalan koulutuksiin kouluttajana ja oppilaana.

Tehtävä sisältää matkustamista kotimaassa noin 20 vrk / vuosi.

Lue lisää
Soittaja-aliupseeri (äänenjohtaja)

Haemme soittaja-aliupseeria Merivoimien Laivaston soittokuntaan Turkuun.

Laivaston soittokunta on Merivoimien edustusorkesteri

32 soittajan puhallinorkesteria navigoi päällikkökapellimestari Juha Ketola. Konserttikokoonpanon lisäksi soittokunnassa on kevyeen musiikkiin erikoistunut Laivaston pieni viihdeorkesteri sekä aktiivisesti toimivat vaski- ja puhallinkvintetti. Monipuolisen konserttitoi-minnan ohella soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa. Laivaston soittokunnan vuoden huipen-taa perinteinen joulurauhan julistus Turun Vanhalta Suurtorilta.

Toimit Laivaston soittokunnan pasuunan äänenjohtajana ja vastaat itsenäisesti omasta taiteellisesta vaatimustasostasi. Johdat oman soittoryhmäsi harjoituksia ja osallistut eri kokoonpanojen harjoituksiin ja esiintymisiin sekä ohjelmasuunnitteluun. Soittaja-aliupseerina sinulta odotetaan sotilasmuusikon monipuolisia taitoja niin orkesterinsoittajana, kamarimuusikkona kuin kuviomarssiosaajana.

Työhön sisältyy matkustamista kuukausittain Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla.

Lue lisää
Sotilasinsinööri (erikoisupseeri)

Haemme sotilasinsinööriä Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen kyberosastolle Jyväskylään.

Sotilasinsinöörinä toteutat valvonta- ja hälytyssääntöjen ylläpitämistä ja kehittämistä. Osana tehtävää suunnittelet ja toteutat suojaamisen suorituskykyjä sekä tuet asiantuntijuudella sisäisiä sidosryhmiä. Osallistut operoimiesi järjestelmien kehitykseen ja ylläpitoon. Tehtävään kuuluu osallistumista kansalliseen- ja kansainväliseen harjoitustoimintaan Puolustusvoimien kybertoimintaympäristössä.

Tehtävä sisältää päivittäistä vuorovaikutusta kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Lisäksi tehtävä sisältää maanalaisissa suojatiloissa työskentelyä.

Tehtävä sisältää matkustamista noin 1-2 kertaa kuukaudessa kotimaassa ja enintään muutamia kertoa vuodessa ulkomailla.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (erikoisupseeri)

Haemme järjestelmäinsinööriä (erikoisupseeri) Porin prikaatiin Niinisaloon.

Järjestelmäinsinöörinä toimit yksikön lentoteknisen joukkueen johtajana sekä lennätyksessä käytettävän materiaalin materiaalijohtajana. Suunnittelet ja johdat joukkueen toimintaa sekä vastaat yksikölle kuuluvien lentotiedustelujärjestelmien korjaus- ja huoltotoiminnan varastoinnin ja logistiikan toteutumisesta. Osallistut myös lentotiedustelujärjestelmien valtakunnalliseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

Tehtävään liittyy matkustamista 40-80 vrk/vuodessa.

Lue lisää
Palaa alkuun